Siveo begon de competitie onder een nieuwe trainer dit seizoen wisselvallig. Maar als vanouds traden de Zegvelders weer aan in een klassieke 1-4-3-3 opstelling, zoals ook de thuisclub die graag mag spelen. De onderlinge duels zijn daardoor zelden saai, maar niet altijd even doelpuntrijk. En ook deze zaterdag bleek het moeilijk om het net te vinden, aan beide kanten. Ondanks enkele kansen voor open doel, ook aan beide kanten.

SC Woerden begon het duel wat afwachtend en kwam gaandeweg de eerste helft iets beter in het spel. Gelegenheidsback Jesper Kleiweg vulde zijn rol goed in en aan de andere kant deed debutant Yassine Arbaj dat ook.

Maar daar kwam de tweede helft duidelijk verandering in. Met doelpogingen uit standaardsituaties trof SC Woerden kruising en lat via Jordy Angenent en Ingmar Rollof. Met het inbrengen van Roman Getrouw en Mike Vrolijk voerden de blauw-witten de druk verder op en leek de thuisploeg ook op voorsprong te gaan komen. Maar mede door uitstekend keeperswerk van Siveo-zijde bleef de treffer uit.

Het leverde uiteindelijk een 0-0 eindstand op en bij SC Woerden het gevoel dat er meer in had gezeten. Maar ook Siveo verzuimde bij enkele mogelijkheden nauwkeuriger te zijn in de afronding.

Foto’s: Anno Visser