SC Woerden en WDS hebben zaterdag opnieuw de punten gedeeld in hun onderlinge duel. Maar de manier waarop dat gebeurde was geen kopie van een week eerder. De uitslag wel.

De thuisclub begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Waarder Driebruggen Samen. Dat resulteerde in druk op de helft van de tegenstander, de eerste tien minuten van het duel, maar dat veldoverwicht leverde geen doelpunt op. Er ontstonden aan beide zijden wel kansjes uit dode spelsituaties, maar geen doelpunten. Gaandeweg ontspon zich een wedstrijd waarin twee ploegen wel probeerden te voetballen, maar elkaar in de tang hielden en niet wilden verliezen.

In de tweede helft gooide SC Woerden langzaam maar zeker de schroom van zich af. Dat leverde ook uitgespeelde kansen op. Maar tot twee keer toe eindigde de bal net niet tussen de palen en toen dat wel gebeurde werd er wegens buitenspel afgevlagd. WDS stelde daar twee serieuze mogelijkheden tegenover, terwijl de gastheren de druk steeds verder op wisten te voeren.

Doelpunten leverde het de twee hoogvliegers in deze competitie echter niet op. Duur puntenverlies derhalve voor beide ploegen, waar met name SC Woerden zichtbaar van baalde.

Foto’s: Anno Visser