Logo WoerdenSC Woerden speelde bij PSV Poortugaal, nog in de race voor de derde periode, een prima wedstrijd, maar zag zich uiteindelijk niet beloond met drie punten. Na een eerste helft waarin…

SC Woerden veel beter was, kwamen de bezoekers halverwege op 0-2 door goals van Raoul Pengel en Aboubakr Ouaddouh, waarna de thuisclub kort voor rust iets terug deed, ruststand 1-2.

Na de rust ging Woerden op dezelfde voet verder en bouwde de voorsprong uit naar 1-3. Toen aanvoerder Ioannis Karrifillakis na 71 minuten een steekpass van Antonio Cvetkovic tot goal promoveerde leek de wedstrijd beslist.

Net als voor rust lag het venijn van de thuisclub weer in de staart van de wedstrijd en scoorde de thuisclub in de 86e en 87e minuut, waardoor SC Woerden de overwinning onnodig uit handen heeft gegeven.

De conclusie na afloop was simpel. De thuisploeg had niets te vertellen en mag van geluk spreken dat het een punt pakte. Op drie momenten na speelde SC Woerden de perfecte partij, maar kreeg het door nonchalance toch de deksel op de neus.

Door het gelijke spel en de overige uitslagen is SC Woerden echter vrijwel veilig. Alleen Laakkwartier kan nog gelijke hoogte met de blauw-witten komen, maar heeft een beduidend slechter doelsaldo. SC Woerden ontloopt dus rechtstreekse degradatie én de nacompetitie.