Door een verdiende overwinning op SPV heeft SC Woerden nog altijd kans om te gaan spelen in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Op de laatste speeldag wordt bepaald of het seizoen een mooi toetje krijgt.

In eigen huis trad Woerden zaterdag aan op het kunstgrasveld naast de tribune, aangezien het hoofdveld vanwege de abominabele conditie werd afgekeurd. Het team van Roald Blok en Marco Gerling kende veel afwezigen door blessures, maar wist dat dit geen excuus was. Er moest gewonnen worden om te zorgen dat volgende week tegen De Rijnstreek nog ergens om gestreden wordt.

Door een goede individuele actie van Anass Bouharab kwam vlot de 1-0 op het scorebord, gevolgd door de 2-0 na een assist van Bouharab en afgerond door topscorer Jeffrey Buijt. Dat zorgde er niet voor dat SC Woerden achterover ging leunen, maar wel dat er getemporiseerd werd.

Na de rust ontstond een gelijke strijd, waarbij opnieuw een individuele actie de beslissing bracht: Victor Schultz stormde op vanuit het achterveld en scoorde de 3-0. Dat was de beslissing, hoewel de 3-1 daarna had kunnen vallen door een penalty voor SPV. Het cadeautje werd echter niet uitgepakt.

Foto: Archief RPL Woerden