Logo Woerden Na de verliespartij van vorige week tegen CVC Reeuwijk speelde SC Woerden tegen de taaie derdeklasser Zwarte Pijl. Vanaf de eerste minuut stond SC Woerden positioneel…

goed en was spits Kees Jansen verrassend als laatste man opgesteld. De gasten uit Rotterdam waren iets beter, maar gaandeweg de wedstrijd kreeg de thuisclub meer grip op de wedstrijd en kwam het ook tot kansen. Hier werd echter te slordig mee om gegaan.

Na de 0-0 ruststand ging het spel verder op de wijze zoals het aan het eind van de 1e helft gestopt was. Na een uur spelen viel dan toch het eerste doelpunt van de wedstrijd. Linksback Jeike Bergsma zag de keeper te ver voor zijn goal staan en schoot vanaf zeker 25 meter de 1-0 op het scorebord.

Daarop ontwikkelde Zwarte Pijl meer druk waardoor aan beide zijden ruimte en kansen ontstonden. SC Woerden had de kans op 2-0, maar kreeg door een ietwat makkelijk gegeven penalty de gelijkmaker te slikken. In de 89e minuut kwamen de gasten alsnog op 1-2. Vervolgens deed de thuisploeg er alles aan om nog tot de gelijkmaker te komen. Zelfs doelman Hoveling ging bij een corner nog mee naar voren, maar ook dit mocht niet meer baten.

Foto’s: Anno Visser