Logo SC WoerdenSC Woerden reisde afgelopen zondag met een fitte en complete selectie af naar Alphen aan den Rijn en werd de ploeg opgewacht door het ambitieuze Alphense Boys. SC Woerden begon de…

wedstrijd voortvarend en dicteerde de wedstrijd. Net als in de voorgaande wedstrijden bleek het scoren toch weer een probleem. Bij rust hadden de bezoekers zichzelf met minimaal één treffer moeten belonen. De uitstekende doelman Menno de Jong pareerde echter elke poging van Woerden. Zelf gaven de blauw-witten niets weg. Toch leek Alphense Boys halverwege de eerste helft te scoren, maar keeper Dennis Vinken wist deze poging in de kiem te smoren.

In de tweede bedrijf was er ineens een ander spelbeeld te zien. De Boys pleegden een wissel en waren direct de betere ploeg. SC Woerden moest terug, maar kreeg halverwege toch weer wat meer grip op de wedstrijd en was het duidelijke wie de eerste goal zou maken ook winnaar zou worden.

De wedstrijd werd 10 minuten voor tijd beslist. Ioannis Karifillakis kreeg vanwege commentaar twee maal geel, waardoor SC Woerden met tien man verder moest. Wellicht was de organisatie even weg, want Stanley Mailoa kon vanaf de linkerkant een voorzet geven die door Maurice Kerkhof werd afgerond: 1-0.