In eigen huis heeft SC Woerden een smadelijke nederlaag geleden. Tegen laagvlieger Moordrecht werd de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden: 0-2.

Belangrijker is echter dat de ploeg het behalen van de tweede periodetitel niet meer in eigen hand heeft. Linschoten staat hierin bovenaan maar VEP en zelfs WDS maken nog kans. Deze twee ploegen hebben echter minder wedstrijden gespeeld en het doelsaldo van Linschoten is beduidend beter.

SC Woerden was afgelopen zaterdag zichzelf niet. De ploeg had veel balbezit, maar wist geen voor rust kansen te creëren. Na de theepauze waren de intenties van de Blauw-witten goed bedoeld, maar kreeg het via de eerste de beste counter de 0-1 om de oren. Door niet scherp en stevig te verdedigen volgde kort daarna ook nog een tweede tegengoal.

In het resterende half uur had SC Woerden nog steeds niet de power en creativiteit om minimaal de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. De gasten pakten maar liefst zes gele kaarten en kwamen nauwelijks nog voor de goal van Ramon Hoveling. Daar tegenover stonden een serie kleine kansjes voor de thuisploeg, maar die wist de bal niet in het Moordrechtse net te krijgen.

Foto: SC Woerden – Jacinto Papilaja (links) in een volle sprint