Logo WoerdenOp bezoek bij voormalig hoofdklasser VOC heeft SC Woerden een 2-0 nederlaag geleden, ondanks het officiële debuut van A-junior José Valencia (17 jaar) in de hoofdmacht.

In Rotterdam speelden de blauw-witten het eerste half uur een prima wedstrijd, maar kon het team van Roy Versluis te weinig kansen creëren. Toen verdediger Danny Berkouwer een onbewuste elleboog kreeg speelden de bezoekers even met tien man en wist VOC, tegen alle verhouding in, op een 1-0 voorsprong te komen.

In de tweede helft werd de wedstrijd eigenlijk beslist door een opstootje. SC Woerdenspeler Hamza Mahdad liep ten onterechte tegen een directe rode kaart op. Toen tot overmaat van ramp na 75 minuten ook nog aanvoerder Ioannis Karrafillakis door een tweede gele kaart het veld vroegtijdig mocht verlaten was de wedstrijd gespeel en werd de eindstand op 2-0 bepaald.

Aanstaande zondag speelt SC Woerden op eigen veld tegen Alphense Boys dat door een nederlaag tegen Nieuwerkerk voor een eventuele titel uitgeschakeld lijkt. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft koploper Leonidas vijf punten voorsprong op de Boys. Onderin de ranglijst is het spannend. Van de staartploegen wonnen alleen VOC en TAC ’90.