Ging de uitwedstrijd tegen Sportief nog met 3-0 verloren, afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd werd het een heel ander verhaal. SC Woerden was de hele wedstrijd heer en meester en dat was ook te zien aan de einduitslag: 7 – 1.

De thuisclub begon fantastisch. Vanuit de aftrap van Sportief vond Jeffrey Buijt de vrijstaande Anass Bouharab en na twintig seconden lag de bal al in het net: 1-0. Sportief kende daarna nog een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van SC Woerden, maar doelman Tim van Eijk was niet te passeren.

Na een kwartier kwam Sportief op 1-1. Daarna was het over met de doelgerichtheid van de bezoekers en kenden de Woerdenaren geen problemen meer. Na een half uur kwam de thuisploeg op 2-1; vanuit een corner kon Mike Vrolijk raak schieten, vijf minuten later gevolgd door de 3-1, van opnieuw Mike Vrolijk. De thee werd opgezocht met een 4-1 ruststand. Aimé van de Bovenkamp promoveerde een prima voorzet tot doelpunt.

De tweede helft was nog maar koud bezig of Jesper Kleiweg kegelde de 5-1 binnen. Sportief kon geen vuist meer maken en SC Woerden nam gas terug, maar in een slotoffensief vond SC Woerden nog twee keer het net via Jesper Kleiweg en Jeffrey Buijt.

Foto’s: Anno Visser