In een zonovergoten eigen huis heeft SC Woerden in de derby tegen Siveo niet kunnen brengen waar op was gehoopt. De thuisclub verloor de strijd tegen de Zegvelders terecht met 1-3.

De wedstrijd begon hoopvol voor de blauw-witten, met een overwicht en een goal van Jeffrey Buijt. Ondanks het gemis van vier basisspelers leek het zaak om de wedstrijd te blijven controleren en de score uit te bouwen. Maar het tegenovergestelde gebeurde. SC Woerden raakte de grip op de wedstrijd kwijt en kreeg op het keiharde en hobbelige veld twee treffers te verwerken uit twee kansen voor de geel-blauwen uit Zegveld. Een domper en veel chagrijn tijdens de rust.

Ook in het tweede bedrijf lukte het SC Woerden heel moeizaam om grip te krijgen op de tegenstander en kansen af te dwingen. Die kwamen er uiteindelijk wel, zij het mondjesmaat.

Maar op het moment dat de thuisclub aandrong richting de 2-2 voltooide de levensgevaarlijke Siveo-spits Gerwin Verlaan zijn hattrick en bracht de stand op 1-3 en daar ook een grote mogelijkheid toe kreeg. Deze tegentreffer rond de tachtigste minuut bleek de genadeklap voor SC Woerden, dat in het vervolg van de wedstrijd niet meer gevaarlijk werd voor de goal van de gasten.

Foto’s: Anno Visser