In Bodegraven heeft SC Woerden gedaan wat het moest doen. Om in aanmerking voor de nacompetitie te blijven komen, moesten de het bij Rohda ’76 winnen.

Door diverse blessures betrad SC Woerden met een aangepaste ploeg het veld. Vanaf het begin was het de betere ploeg, maar moest het halverwege de eerst helft toch even slikken, want vanuit het niets stond de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Toen vijf minuten voor rust Patrick van Zwienen zijn tweede gele kaart kreeg (en dus het veld met rood moest verlaten) leek het seizoen voor SC Woerden over.

Na rust lieten de Woerdense bezoekers echter even zien dat het over karakter beschikt. De ploeg kreeg een strafschop, die door Eelco Brandes werd benut en een hoekschop werd door Ingmar Rollof tot doelpunt gepromoveerd. SC Woerden leek op rozen te zitten, maar een hoge bal was aan keeper Ramon Hoveling echter niet besteed waardoor het 2-2 werd.

Na dit doelpunt kregen beide ploegen mogelijkheden, maar was het toch SC Woerden dat de winnende treffer scoorde. Anass Bouharab brak via de linkerkant door en opnieuw wist Ingmar Rolllof de keeper te verschalken.

Foto: Archief RPL Woerden