Logo SC Woerden Het laatste thuisduel van dit kalenderjaar heeft SC Woerden niet in winst weten om te zetten. Sterkers nog: tegenstander Nieuwerkerk ging er op de Steinhagenseweg met de…

drie punten vandoor. Daardoor moeten de Blauw-witten op hun tellen gaan passen om niet in de gevaarlijke regionen terecht te komen.

De thuisploeg begon het duel prima maar zag de gasten na een kwartier op voorsprong komen. Chamiel Hok a Hin maakte een ongelukkige overtreding, de uitstekend leidende scheidsrechter Breedijk legde de bal op de stip en keeper Dennis Vinken mocht voor de eerste keer de gang naar het net maken.

Het eerste kwartier na rust was niet aan de thuisclub besteed. Zowel korte als lange passes kwamen nauwelijks aan. SC Woerden kwam niet aan kansen toe, terwijl Nieuwerkerk af en toe wel gevaarlijk was. Bij ‘de zestien’ hield het echter telkens op. Schoten van o.a. Abou Ouaddouh gingen naast of over of zelfs over de zijlijn.

Een gebrek aan arbeid kon SC Woerden deze wedstrijd absoluut niet ontzegd worden, maar het scoren van een doelpunt bleek haast onmogelijk.

De 0-2 viel in de 80e minuut. Balverlies van Ouaddouh bracht de spits van Nieuwerkerk in stelling. Dat het via een strafschop nog 0-3 werd was meer voor de statistieken.

Foto’s: Anno Visser