Logo WoerdenSC Woerden heeft afgelopen zondag bij Olympia in Gouda een moeizame, maar verdiende overwinning geboekt. Op het erbarmelijk slechte hoofdveld van de gastheren werd het uiteindelijk…

1-3 voor de bezoekers.

SC Woerden begon de wedstrijd fanatiek en was de betere ploeg. Toch waren de betere kansen voor de thuisploeg. Keeper Lloyd Dielingen wist echter alle pogingen de kop in te drukken. Vlak voor rust kwam SC Woerden toch op voorsprong. Michael Amoafo wist de verdediging te kloppen en beheerst te scoren. Van deze voorsprong konden de blauw-witten echter niet lang genieten.

Direct na rust scoorde Olympia de gelijkmaker. Na deze treffer kon de wedstrijd alle kanten op. Beide ploegen kregen mogelijkheden, al waren de betere kansen opnieuw voor de thuisploeg. Lloyd Dielingen was echter op zijn hoede en wist alle Goudse mogelijkheden onschadelijk te maken.

Na de wissels van Aldo Hima en Jasper Attevelt voor Antonio Cvetkovic en Michael Amoafo kantelde de wedstrijd. Na 82 minuten schoot de pas 18-jarige Aboukar Ouddaouh vanaf ‘rand zestien’ de bal strak in de kruising en toen dezelfde Ouddaouh enkele minuten later de bal nogmaals tegen de touwen joeg, was de wedstrijd beslist.

Door deze nederlaag verspeelden de Gouwenaars ook nog eens de tweede periodetitel aan Alphense Boys.