Logo Woerden Op eigen veld trof SC Woerden nummer 6 van de ranglijst, Moerkapelle. Met de bezoekers trof SC Woerden vervolgens een stugge tegenstander, die de eerste twintig…

minuten het spelbeeld dicteerde. Moerkapelle zette veel druk, waardoor de thuisclub veel balverlies leed en nauwelijks kansen kreeg. Het enige wapenfeit van SC Woerdenzijde kwam op naam van Anass Bouharab te staan.

In de tweede helft leek SC Woerden op achterstand te komen, maar de aan Moerkapelle toegekende strafschop werd op de paal geschoten, waarna de strafschoppennemer de bal alsnog binnenschoot. De spelregels zeggen echter dat de bal niet twee maal door de dezelfde speler geschoten mag worden en dus keurde de scheidsrechter het doelpunt terecht af.

De blauw-witten kregen vervolgens via een indirecte vrije trap, die weliswaar geen treffer opleverde, maar daarna kreeg de thuisclub meer grip op de wedstrijd en ook meer scoringskansen. Bouharab stuitte echter twee maal op de keeper en Jeffrey Buijt kopte kansrijk over.  Ook enkele schoten leverden niets op.  Zo leed SC Woerden duur puntverlies in de strijd om de eerste periode, die over de eerste acht wedstrijden gaat. Gouda heeft momenteel de leiding in de rangschikking.

Foto’s: Henk Wit