Logo SC WoerdenHet eerste competitieduel van de SC Woerden is in een zeer spectaculaire zege voor de Blauw-witten geƫindigd. In Den Haag stond het bij Laakkwartier bij rust met 2-0 achter.

Uiteindelijk werd het een opmerkelijke en historische zege. De bijna 100-jarige Woerdenaren spelen nu voor het vierde jaar in de eerste klasse en wist nooit eerder de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te winnen.

De bezoekers waren vanaf het begin de betere ploeg en kregen in de eerste helft zeker zes kansen om te scoren, maar alle ballen vlogen naast of over. Opmerkelijk was echter dat de Haagse doelman  geen enkele redding hoefde te verrichtten. Ondanks het betere spel wist Laakkwartier toch twee maal te scoren en droop SC Woerden bij rust teleurgesteld af naar de kleedkamer. De staf greep in voor een beter resultaat en dat lukte.

Chamiel Hok a Hin trapte vanaf de stip de aansluitingstreffer binnen. De Hagenaars brachten de marge echter direct weer terug en dreigde de missie in Den Haag te mislukken. De ploeg dacht hier anders over en het waren Michael Amafoa, Antonio Cvetkovic en Michel Vinken die de eindstand op 3-4 bepaalden.