Afgelopen zaterdag stond er voor SC Woerden weer een streekderby op het programma, ditmaal tegen SCH ’44. Beide ploegen hadden wat goed te maken ten opzichte van vorige week.

SC Woerden begon met een goed strijdplan. Waar in de eerdere wedstrijd tegen SCH nog werd gekozen voor vol druk zetten, werd nu een behoudendere speelwijze gehanteerd. De eerste grote kans was echter voor SCH, door riskant balverlies van SC Woerden.

De wedstrijd werd na een kwartier opgeschrikt toen Jesper Kleiweg naar de grond ging met druk op de borst. De scheidsrechter legde de wedstrijd direct stil, maar gelukkig kon Jesper door gealarmeerd ambulance-personeel gerustgesteld worden.

Na deze onderbreking ging SC Woerden op zoek naar de openingsgoal. Die viel in de 22e minuut toen Mike Vrolijk Jeffrey Buijt in stelling kon brengen: 1 – 0. Door een sterk optreden SC Woerden-defensie kon de voorsprong behouden worden tot aan de rust.

De tweede helft ging SCH volop op zoek naar de gelijkmaker. Het was wachten op de 1-1 en die viel uiteindelijk ook een kwartier voor tijd. Waar iedereen verwachtte dat SCH nu zou doordrukken gebeurde dat niet. Omdat de bezoekers met een man minder kwamen te staan, kon SC Woerden bijna nog profiteren, maar miste voorin de scherpte en bleef het bij een terechte 1-1 eindstand.

Foto’s: Anno Visser