In eigen huis speelde SC Woerden de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Tegen Bodegraven werd het een dikverdiende overwinning, maar de ploeg verslikte zich op het eind van de wedstrijd nog bijna.

Tegen laagvlieger Bodegraven begon de ploeg van trainer Mike Doornkamp uitstekend. Het dicteerde de wedstrijd en kwam vanuit een corner op voorsprong. Het was Jeffrey Buijt die de score na een kwartier opende. De 2-0 hing in de lucht, maar het was Bodegraven dat door een vrije trap scoorde. Onbedoeld viel de bal rechtstreeks bij de tweede paal binnen en was de stand weer gelijk.

Na een dubbele wissel in de rust waar Mike Vrolijk en Jesper Kleiweg in de ploeg kwamen en ook wat aanpassingen in posities op het veld begon, het beter te lopen bij de thuisclub. De combinaties lukten vaker en ook het tempo werd hoger. Aimé van de Bovenkamp bracht met een afstandsschot en de blauw-witten weer op voorsprong. Even later zette Anass Bouharab spits Jeffrey Buijt vrij voor de Bodegraven-doelman en dat was prijs: 3-1.

De wedstrijd was gelopen, maar kennelijk waren een aantal spelrs niet geheel meer bij de les. Toen enkele minuten voor tijd toch de 3-2 viel, werd het ineens weer spannend. SC Woerden bleef echter overeind.

Foto’s: Anno Visser