Logo WoerdenSC Woerden mocht zaterdag op bezoek komen bij Floreant. De ploeg uit Boskoop degradeerde vorig seizoen uit de 3e klasse. Direct al bleek dat Floreant van een veel beter niveau was dan de…

tegenstander van vorige week en dwongen SC Woerden tot het spelen van de lange bal. Na ruim een kwartier begon het beter te lopen bij SC Woerden. Floreant werd vaker onder druk gezet en in de 38e minuut zorgde dit voor een 0-1 voorsprong. Jeffrey Buijt schoot een voorzet van Patrick van Zwienen prima binnen: 0-1 Voor rust kreeg Woerden nog wel wat mogelijkheden, maar zonder resultaat.

Floreant begon goed aan de tweede helft. Daardoor lukte het SC Woerden niet om hetzelfde niveau te halen als voor de thee en bij een gevaarlijke situatie in de ‘zestien’ van de bezoekers kon Floreant vrijuit schieten. Thomas Ebbelink sloeg de bal in een reflex uit het doel: strafschop tegen en rood waren het logische gevolg.

De strafschop werd verzilverd en SC Woerden moest de laatste twintig minuten verder met tien man. Floreant ging daarna vol voor de overwinning en met enig fortuin wisten ze niet meer te scoren. Woerden kreeg met een man minder ook nog een flinke kans op de overwinning, maar Kees Jansen kon zijn schot niet voldoende snelheid meegeven om het de keeper van Floreant echt lastig te maken.