De ploeg van nieuwe trainers Mike Doornkamp en Tim Hoppenbrouwer begon redelijk aan de eerste officiƫle wedstrijd na de winterstop tegen Alphense Boys. Direct werd de toon gezet door het niet schuwen van de persoonlijke duels. Alphense Boys kwam na acht minuten op voorsprong door een hoekschop volledig vrij in te koppen.

Gaandeweg de eerste helft nam SC Woerden echter de overhand en begon het steeds meer op de deur te kloppen bij de Boys. Uiteindelijk loon na werken na 19 minuten na een terecht gegeven penalty, die feilloos ingeschoten werd door Sven van Lunteren (1-1). Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft kwam SC Woerden fantastisch uit de startblokken. Direct na de aftrap werd Jeffrey Buijt diep gestuurd en bracht hij de stand op 1-2. Doordat daarna SC Woerden niet doordrukte en steeds vermoeider raakte, begon Alphense Boys er weer in te geloven en nam de overhand. De 2-2 in de 78e minuut viel dan ook niet geheel onverwachts.

SC Woerden verviel steeds meer in het tegenhouden, maar door een grote dosis strijd werd uiteindelijk de 2-2 over de streep getrokken.