Logo Woerden Speelronde 23 leverde voor SC Woerden weer een puntje op. Op eigen veld bleef de ploeg tegen degradatiekandidaat DRL op een 0-0 eindscore steken.

Het was het derde gelijke spel op rij.

De wedstrijd was weinig spectaculair, er was aan beide zijden veel onnodig balverlies en de spaarzame kansen werden niet benut. DRL zakte telkens in en probeerde veelvuldig via de counter tot scoren te komen. Wellicht waren de betere kansen voor de gasten uit Rotterdam, maar na afloop konden de meeste mensen zich toch wel vinden in de uitslag.

Door het gelijke spel nam SC Woerden weer een puntje meer voorsprong op de rechtstreekse degradatieplekken en ook op nacompetitieplaatsen. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Woerden zes punten voorsprong op de nacompetitie én acht op de twee degradatieplekken. Omdat er een aantal staartploegen ook nog tegen elkaar spelen zijn de Blauw-witten vrijwel veilig.

Door het verlies van Alphense Boys (tegen degradatiekandidaat TAC) is Leonidas zo goed als zeker kampioen. Als het zondag van Nieuwerkerk wint of als Alphense Boys punten verspeelt is het zondag zeker van een plek in de hoofdklasse. Zwervers verloor opnieuw en is vrijwel gedegradeerd.

Foto’s: Anno Visser