Logo WoerdenBij het uit de tweede klasse gedegradeerde Spirit heeft SC Woerden een bekernederlaag geleden. Na het gelijke spel tegen WDS en de winst bij Moordrecht wist SC Woerden dat het…

overleven van de groepsfase al bijna onmogelijk zou zijn. Zelfs bij winst was het afhankelijk van de uitslag tussen WDS en Moordrecht.

In Ouderkerk aan de IJssel speelden de Blauwwitten een prima eerste helft, maar kregen beide ploegen weinig kansen. De thuisploeg was vooral gevaarlijk bij de dode spelsituaties en kwam SC Woerden goed weg toen Spirit het speeltuig tegen de deklat kegelde.

In de twee helft was Spirit sterker, scoorde het 1-0 en kreeg het daarna kansen op meer. SC Woerden was in deze periode minder nadrukkelijk in het spel aanwezig. In de slotfase probeerden de Woerdenaren nog iets te forceren, maar kreeg het geen grote kansen.

Al met al was het voor SC Woerden een leerzame middag waarbij men tevreden mag terugkijken op een prima voorbereiding. In de bekerpoule eindigde Woerden als derde achter WDS en Spirit maar vóór Moordrecht. Zaterdag begint de competitie. Dan speelt SC Woerden op eigen veld tegen SPV ’81 uit Polsbroek.