SC Woerden sloot zaterdag met een uitwedstrijd tegen Gouderak de voorbereiding op de competitie af. Vanaf minuut één vloog het spel op en neer. Na acht minuten spelen leverde een overtreding binnen de zestien Gouderak een penalty op, die feilloos werd benut.

Maar direct daarop volgde het antwoord van SC Woerden, dat binnen tien minuten door goals van Jesper Kleiweg, Jordy Angenent en Jeffrey Buijt het heft stevig in handen nam. De rest van de eerste helft leverde wel kansen op voor de bezoekers, maar geen doelpunten.

En omdat Gouderak opnieuw door een persoonlijke fout aan SC Woerdenzijde wel wist te scoren, was de 2-3 ruststand weliswaar geen goede afspiegeling van het spelbeeld, maar wel een score die nog alle kanten op kon.

SC Woerden dicteerde het spel de tweede helft nog sterker. Dat resulteerde in de 2-4 van Kleiweg en de 2-5 van Buijt. Daarmee was het verzet van Gouderak gebroken en hadden de Blauw-witten de dubbele cijfers kunnen en zelfs moeten halen.

Aanvoerder Buijt maakte met zijn derde van de middag goal nummer zes, Ingmar Rollofs scoorde de 2-7 en Mike Vrolijk lobde ech fenomenaal de 2-8 binnen. En daar bleef het bij, gelukkig maar, voor Gouderak.