Weer wist SC Woerden niet te winnen van Kamerik, ondanks dat de ploeg ditmaal wel degelijk aanspraak maakte op de eindzege.

De blauwe rook vulde bij de opkomst van de spelers de hemel. Tegelijkertijd vormde deze sfeeractie een opmaat voor een middag waarover nog een geruime tijd zal worden nagepraat.

En het begon zo aardig: Na een prima solo van centrale verdediger Aimé van den Bovenkamp wist hij dit ook om te zetten in een treffer. Luuk van Schaik trok vlak voor rust op discutabele wijze de stand weer gelijk. Keeper Ramon Hoveling werd duidelijk gehinderd in zijn vijf meter gebied, echter nam arbiter Van den Dop dit niet waar.

De tweede helft leek ook voortvarend te beginnen. Koen Jansen tilde de stand al snel naar 2-1 en in het vervolg verzuimde vooral Menno Chavanu de 3-1 binnen te schieten. Dotten van kansen werden gemist en dan treedt de bekende voetbalwet in werking: wanneer kansen niet worden afgemaakt, zal dat aan de andere kant wel gebeuren. Nadat eerst Cubero van Coevorden na een late tackle naar de kant werd gestuurd, maakte Kameriker Remco de Wit de enige grote kans af: 2-2.

Foto’s: Anno Visser