Logo Woerden Op eigen veld heeft SC Woerden het eerste bekerduel tegen WDS (zaterdag 3e klasser) met 2-2 gelijk gespeeld. In de openingsfase waren beide teams aardig…

aan elkaar gewaagd en moesten alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Ingrepen van o.a. Nado Gangemie, Wouter Groeneveld en keeper Ramon Hoveling voorkwamen een achterstand voor de Blauw-witten, terwijl aan de andere kant kansen werden gemist. Na 25 minuten kwam SC Woerden dan toch op een achterstand. Een overtreding binnen de zestien betekende een strafschop tegen en ook de tegengoal.

In de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij en kwam WDS er bijna niet meer uit. SC Woerden kreeg legio kansen om de gelijkmaker te maken, maar dat lukte niet. Toen WDS vanuit een schaarse tegenaanval de 0-2 scoorde, leek de wedstrijd beslist. 

SC Woerden toonde echter veerkracht en Jeffrey Buijt scoorde kort daarna: 1-2. Door een benutte strafschop van Kees Jansen werd het gelijk en maakten de Woerdenaren zich op voor een slotoffensief, maar het lukte de Blauw-witten echter niet om de bekerwinst alsnog binnen te halen.

Foto’s: Anno Visser