Logo WoerdenDe laatste uitwedstrijd voor SC Woerden leverde een 0-2 nederlaag op. Op het kunstgrasveld van Nieuwerkerk, pakten de Woerdense bezoekers direct het initiatief. Drie afstandsschoten…

van Hamza Madad troffen net geen doel, waarna de thuisclub tegen alle verhoudingen in op voorsprong kwam. Knullig uitverdedigen leverde een strafschop tegen op, die door Nieuwerkerk feilloos werd benut.

Ook in het tweede deel van de voorstelling was SC Woerden de bovenliggende partij. Het tempo lag hoog, er was sprake van veel positiewisselingen met opkomende backs zoals Jamal Hofwijks en Denny Berkouwer.

Nieuwerkerk had niets in te brengen tot een geweldige aanval, na 64 minuten, de 2-0 betekende. Direct daarna waren de Blauw-witten van de leg en kreeg Nieuwerkerk grote kansen op 3-0 en 4-0. SC Woerden probeerde nog in de wedstrijd te komen, maar zelfs een tegentreffer was de hardwerkende Woerdenaren niet gegund.

Door deze uitslag én de overwinning van Laakkwartier is SC Woerden nog niet geheel veilig. Laakkwartier en OVV kunnen nog op gelijke hoogte met Woerden komen maar hebben beiden een minder doelsaldo, hetgeen beslissend is voor een eventuele nacompetitie.