Logo SC Woerden Op eigen veld heeft SC Woerden afgelopen zondag twee punten gemorst door een 1-1 gelijkspel tegen Poortugaal. Vanaf het beginsignaal had de thuisploeg…

het betere van het spel zonder echt veel kansen te creƫren. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. In de eerste helft kregen eigenlijk alleen Michael Amoafo en Akoubar Ouaddouh grote kansen. Daartegenover moest SC Woerden doelman Dennis Vinken bij een gevaarlijk schot zijn niet geringe klasse tonen om de bal uit zijn heiligdom te houden.

Ook de twee helft domineerde SC Woerden de wedstrijd. Het had echter veel moeite om de spelhervattingen op de juiste plek te krijgen. Poortugaal kon daar ook in het tweede bedrijf weinig tegenover zetten. Het venijn zat echter hem in de staart. Na 80 minuten kwam SC Woerden op voorsprong. Uiterst beheerst scoorde invaller Antonio Cvetkovic vanaf de 16 meterlijn.

In de fase daarna zakte SC Woerden in en kreeg Poortugaal de mogelijkheden. In de 88e minuut scoorden de gasten vanuit een hoekschop de onverdiende gelijkmaker en mocht SC Woerden zelfs de handjes dichtknijpen dat het op de valreep niet verloor.

Foto’s: Anno Visser