Logo Woerden In het stadion van profclub Excelsior speelde sc Woerden donderdag-avond het eerste oefenduel van dit seizoen. De einduitslag was 4-3 in het voordeel van de Rotterdammers.

Excelsior begon goed en kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Nog geen minuut later scoorde Jeffrey Buijt de gelijkmaker scoorde en pal daarna verzilverde Jordy Angenent een penalty (wegens het vloeren van Buijt) waardoor de stand ineens 1-2 was. Gedurende het verdere verloop was er sprake van een prima wedstrijd, waarbij SC Woerden bij vlagen mooi en prima voetbal liet zien.

Na rust tapte Excelsior uit een heel ander vaatje. Toch had Thomas Ebbelink de 1-3 op zijn schoen, maar zoals in veel gevallen, scoort dan de tegenpartij. Excelsior voerde de druk verder op en SC Woerden stond op knappen. De Rotterdammers kwamen in de slotfase op een 3-2 voorsprong, die zelfs opliep tot 4-2. Het was voormalig keeper Tim van Eijk die de 4-3 op het scorebord zette.

De conclusie duidelijk: SC Woerden speelde een prima eerste helft waarbij het team “goed stond”, maar na de hervatting was Excelsior de bovenliggende partij en won het de wedstrijd verdiend.

Foto: website SC Woerden
sc woerden