Logo SC WoerdenAfgelopen dinsdag speelde SC Woerden en oefenwedstrijd bij Ajax op het opleidingscomplex “De Toekomst”. Tegenstander was de zaterdagploeg van de Ajax amateurs.

Verrassend genoeg wonnen de blauw-witten met 1-2.

Op het kunstgrasveld speelde SC Woerden een prima partij. Op aangeven van de opgekomen Aimé van de Bovenkamp scoorde Osmarald Hima de 0-1. Na de uitstekende eerst helft ging SC Woerden ook in het tweede bedrijf goed van start. De ploeg pakte het initiatief en scoorde na ongeveer 70 minuten de 0-2. Antonio Cvetkovic schoot de bal prachtig in de linkerhoek.

In de fase daarna liep SC Woerden over Ajax heen. De score had toen zomaar 0-3 of zelfs 0-4 kunnen en zelfs moeten zijn. Maar ja, als jezelf niet scoort … Vijf minuten later was het dus 1-2. De wedstrijd golfde daarna op en neer en beide ploegen kregen mogelijkheden. Ramon Hoveling, de keeper van JO19-1, speelde echter de wedstrijd van zijn leven. Hij pakte ballen, liet zich niet afbluffen en was koelbloedig bij het opbouwen van achteruit. SC Woerden hield echter stand en hoorde met een brede glimlach het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter aan.