Logo SC Woerden SC Woerden heeft afgelopen zondag voor een daverende verrassing gezorgd. Op eigen veld versloeg het koploper Leonidas, die nog geen punt had gemorst, met 3-1.

Toch had de thuisclub het in het eerste half uur lastig met de technische en slimme ploeg uit Rotterdam. Zo kopte het na een kwartier een op de paal en ging een schot net naast. De Blauw-witten kwamen ook goed weg, toen doelman Dennis Vinken een bal niet klemvast had en de rebound ook maar net naast ging. In het laatste kwartier voor de thee kwam SC Woerden beter in de wedstrijd.

Vijf minuten na rust kwam Leonidas op voorsprong. Een vrije trap verdween onhoudbaar in de kruising: 0-1. Voor SC Woerden het sein om er een schepje bovenop te doen. Nog geen vijf minuten later werd het door Karafillakis 1-1. SC Woerden kreeg na 65 minuten dé kans om op voorsprong te komen. Via een strafschop maar zelfs twee pogingen waren aan Hok a Hin niet besteedt. Antonio Cvetkovic scoorde even later vanuit het niets de 2-1.

De fase daarna was het billen knijpen. Er werd nog een goal van Leonidas vanwege buitenspel afgekeurd. In de 92e minuut werd de wedstrijd beslist. Het was opnieuw Antonio Cvetkovic die de keeper  het nakijken gaf: 3-1. De koploper kreeg daarna nog een penalty, maar die werd vakkundig gestopt door doelman Dennis Vinken.

Foto’s: Anno Visser