Afgelopen zaterdag stond de derby in en tegen Linschoten op het programma. Het beloofde een waar spektakel te worden, maar het werd het niet. Uiteindelijk stond SC Woerden met lege handen, maar was het over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg.

Linschoten begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al na drie minuten op voorsprong. SC Woerden moest een tandje bijzetten en nam de wedstrijd in handen. Toch duurde het tot de 38e minuut voordat Anass Bouharab de gelijkmaker wist te produceren. Even daarvoor moesten de blauw-witten met tien man verder, omdat Sven van Lunteren zijn tweede gele kaart ontving en vroegtijdig mocht vertrekken.

Ook na rust was SC Woerden de betere partij en beloonde zich met een goal van Mike Vrolijk. Na op voorsprong te zijn gekomen ging SC Woerden echter achteruit lopen en kwam Linschoten daardoor steeds beter in de wedstrijd. Uit het niets kwamen de gastheren vlak voor tijd op gelijke hoogte, waarbij er uit een corner vrij mocht worden ingekopt en kwam de thuisploeg in de laatste seconden van de wedstrijd ook nog op voorsprong.

Vooral deze goal deed veel stof opwaaien. Verdediger Kees Jansen kreeg een knalharde schop tegen zijn schenen en waar iedereen dacht aan een vrije trap voor SC Woerden, liet de slecht leidende scheidsrechter doorspelen en vanuit die situatie maakte Linschoten de winnende goal: 2-3.