Op bezoek bij Alphense Boys heeft SC Woerden een verdiende 1-2 overwinning gepakt. 

Na de overwinning van woensdag tegen het Nederlands Doven Elftal (3-1 winst voor Woerden) zat er na het gelijke spel van vorige week tegen Siveo niets anders op dat Woerden moest winnen van het nog puntloze Alphense Boys.

Met een kleine selectie van 13 man ging Woerden naar Alphen a.d.  Rijn. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de blauwwitten veelvuldig balbezit maar bleef het slordig in de laatste fase van het veld.  Het was Jacinto Papilaja die toch de ruimte vond en van 20 meter de bal recht in de kruising plaatste: 0-1! 

De 0-2 kwam niet veel later door dat Ingmar Rollof vanuit een rebound een bal in zijn voeten kreeg en vanaf randje 16 de bal in de andere kruising schoot. 

Woerden bleef de hele wedstrijd in balbezit terwijl Alphense Boys de strijd aan ging als team en voornamelijk tegen hield. Via de omschakeling probeerde de ploeg tot scoren te komen.  Woerden gaf echter weinig weg maar moest vanuit een goed ingeschoten vrije trap toch nog de aansluitingstreffer incasseren.

Met deze 1-2 zege blijft Woerden mee doen om de bovenste plaatsen. De toppers van deze competitie maakten geen fout. SCH ’44, Nicolaas Boys, NSV en Zwammerdam wonnen allemaal. 

Aanstaande zaterdag ontvangt Woerden onze stadsgenoten van VEP.  De zwartwitten hebben tot nu toe slechts 1 punt maar bij een derby als deze telt de huidige stand niet.  Het zijn speciale wedstrijden waarbij Woerden uit een ander vaatje zal moeten tappen als dat het in de wedstrijden tegen Rohda, Sportief, Siveo en Alphense Boys deed.