Logo Woerden Zaterdagmiddag stond voor SC Woerden het inhaalduel tegen Rohda ’76 op de rol. Met prima aanvallend voetbal van de thuisclub werd de ploeg uit Bodegraven…

teruggedrongen. In het eerste kwartier kreeg SC Woerden een paar kansen, maar die werden niet verzilverd. Het duurde tot minuut 24 voordat Roman Getrouw de 1-0 binnenschoot. Volledig tegen de verhouding in viel een minuut later de gelijkmaker en veranderde het wedstrijdbeeld. Rohda werd sterker en daardoor was de wedstrijd meer in evenwicht met kansen over en weer. Maar net als vorige week pakte de thuisclub vlak voor rust de voorsprong. Na een goede voorzet van Jeike Bergsma kon Kees Jansen probleemloos scoren.

Na de rust zocht Rohda meer de aanval en drong het SC Woerden terug maar die had de zaken achter goed op orde. Totdat vlak voor tijd Rohda wisselde. Meteen daarna viel de 2-2, door een goede aanval via de rechterkant. De wedstrijd leek te kantelen en Rohda rook de overwinning, zeker nadat Jeike Bergsma zijn tweede gele karton kreeg.

SC Woerden bleef echter overeind en pakte het op de valreep zelfs nog de overwinning. In de laatste minuut van de wedstrijd wist rechtsback Victor Schultz de winnende goal te maken met een schot vanaf zo’n 25 meter.

Foto’s: Anno Visser