SC Woerden heeft dit weekeinde voor het eerst sinds de overstap naar zaterdag gewonnen van Kamerik. In de derby had maar één ploeg recht op de overwinning, die ruim uitpakte.

In de eerste helft kenmerkte het onderlinge duel zich door aftasten aan beide kanten. De thuisclub probeerde het wel, maar creëerde weinig kansen, Kamerik brak spaarzaam uit maar, was daarbij wel dicht bij een voorsprong.

Na de rust ontbrandde de strijd heel snel. SC Woerden kreeg direct na rust een penalty te nemen, die Mike Vrolijk onberispelijk benutte. Vervolgens was het de beurt aan de goed na de thee ingevallen Anass Bouhardab om de 2-0 aan te tekenen, gevolgd door de 3-0 van opnieuw Vrolijk en de 4-0 van opnieuw Bouharda.

Achterin gaf de thuisclub de hele wedstrijd nauwelijks kansen weg en verzuimde enkele goede mogelijkheden af te ronden, waardoor de score niet nog hoger uitviel. Achteraf heerste tevredenheid over de afgetekende overwinning, mede door vooral een prima tweede helft.

Gelet op de andere uitslagen in de competitie, met onder meer winst voor de ongeslagen koploper SCH uit tegen Alphense Boys, draait SC Woerden bovenin mee.

Foto’s Anno Visser