Eindelijk weer eens een wedstrijd met veel publiek langs de lijn. Het was koud, maar de zon maakte een hoop goed. Na lange tijd ongeslagen te zijn gebleven, was stadsgenoot Woerden vandaag met 0-1 net te sterk.

Het was gezellig druk en beide teams hadden er zin in. Al in de eerste minuut had VEP op voorsprong kunnen komen, maar Lars van der Sluis kwam net te kort. VEP begon sterk en zag na 5 minuten ook nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Toch was het Woerden dat op 0-1 kwam na een vlotte aanval. Woerden was even de fellere partij, maar VEP vocht terug. Het zat VEP daarbij niet mee toen een bal op de paal belandde. Gedurende de eerste helft ontstond een boeiend gevecht waarin beide partijen hadden kunnen scoren. Lars van der Sluijs zag de bal nog net aangeraakt worden door de keeper van Woerden en Woerden zag nog een doelpunt afgekeurd worden. Met een 0-1 stand kreeg VEP bij rust wellicht net te weinig.

Zo leuk als de eerste helft was, zo saai was de tweede. Woerden geloofde het wel en leek vooral uit te willen zijn op tijd rekken en VEP leek niet veel meer te kunnen. De wedstrijd bloedde zo langzaam dood en dat was jammer voor het publiek. Aan een mooie reeks van 10 wedstrijden komt er nu een einde. Volgende week de uitwedstrijd tegen SCH. SCH draait niet lekker de laatste weken, dus wellicht liggen er kansen.

Verslag geschreven door: Arno Lausegger, VV VEP

Foto’s: Anno Visser, RPL fotograaf