Bij Hermes DVS heeft SC Woerden een uitstekende prestatie geleverd. De club uit Schiedam had de eerste 2 bekerwedstrijden gewonnen en moest op eigen veld nu een flinke nederlaag slikken. Het werd 0-3 !


Woerden begon direct scherp aan de wedstrijd en bleef dit ook door de hele wedstrijd heen, de rondlopende aanvallers waren moeilijk te verdedigen, de middenvelders die veel omschakelmomenten eruit haalde direct en als slot op de deur stond de verdediging zeer goed deze wedstrijd, onze keeper had weinig te doen, maar bleef ook foutloos. 

De 0-1 werd gemaakt na mooi combinatiespel. Jacinto Papilaya, Leroy Scholman en Bram Bastmeijer speelde de verdediging uit en laatst genoemde gaf de bal hoog over de keeper heen en werd binnen gekopt door Roman Getrouw. Woerden domineerde het balbezit in de gehele wedstrijd en ging hier goed mee om. 

Hermes DVS ging na de rust direct op zoek naar de 1-1 alleen bleef Woerden goed verdedigen. De 0-2 kwam uit een hoekschop genomen door Bram Bastmeijer die zijn 2e assist pakte, de hoekschop werd binnen gekopt door Mike van Essen. Vijf minuten later kopte Sven van Lunteren de volgende hoekschop binnen op aangeven van Leroy Scholman. 

Woerden kan tevreden terug kijken en laat zien dat het klaar is voor de 1e wedstrijd van de competitie. Zaterdag komt Rohda ’76 op bezoek. In de stand van de beker is Woerden op gelijke hoogte gekomen met koploper Hermes DVS dat uitgespeeld is. Of Woerden doorgaat in de beker is nog afhankelijk van de uitspraak van de tuchtcommissie inzake de gestaakte wedstrijd bij vv Loosduinen.