SC Woerden boekte zaterdagmiddag een overtuigende zege op SV Zevenhoven, dat de competitie begon met drie winstpartijen en bovenin de ranglijst meedoet. De eerste helft leverde weinig kansen op, de tweede helft regende het mogelijkheden voor het vijandelijke doel.

Na de overtuigende 4-0 thuiszege op Linschoten traden de Woerdense bezoekers de thuisclub met vertrouwen tegemoet. Dat resulteerde in de eerste helft in een spelbeeld waarin de blauw-witten langzaam maar zeker de overhand kregen en geen kansen weggaven. Vlak voor rust was Ingmar Rollof met een vrije trap dichtbij de openingstreffer, maar de Zevenhoven-doelman wist dat knap te voorkomen.

In het tweede gedeelte van de voorstelling ging SC Woerden door waar het de eerste helft gebleven was en kreeg al binnen een minuut een strafschop, die Kees Jansen onberispelijk binnenschoot. Het was het startsein voor een periode waarin SC Woerden de kansen aaneenreeg, maar niet de beslissende 0-2 op het scorebord wist te brengen.

Uiteindelijk lukte dat alsnog, toen Ingmar Rollof de bal in ‘de zestien’ voor zijn voeten kreeg, direct uithaalde en zijn schot strak in de kruising zag zeilen. Daarmee was het verzet van Zevenhoven gebroken. Roman Getrouw maakte uiteindelijk in de laatste minuut met de 0-3 het karwei af.