Logo Woerden Afgelopen zaterdag speelde SC Woerden op eigen veld tegen Sportief uit Woerdense Verlaat dat een wat moeizame start van de competitie beleeft. De thuisclub…

had een prima start en vooral via de creatieve vleugelspelers werd het een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Sportief, maar het lukte niet om snel een voorsprong te pakken.

Daarna zakte het tempo in en dat zorgde ervoor dat Sportief beter in de wedstrijd kwam. Vooral via een aantal vrije trappen en hoekschoppen was de ploeg dreigend. SC Woerden kreeg nog wel een aantal kleine mogelijkheden, maar met 0-0 werd de thee opgezocht.

In deel twee zocht SC Woerden opnieuw de aanval, maar een fout in de verdediging bood de Sportief-spits de kans op de 0-1. Sportief koos er voor om de voorsprong te verdedigen en zakte ver terug. SC Woerden toog ten aanval en na kwartiertje kegelde Jeffrey Buijt de 1-1 tegen de touwen.

Daarna bleven de Blauwwitten zoeken naar de zege en hadden een strafschop nodig die door Kees Jansen fraai werd verzilverd. Vervolgens kreeg SC Woerden nog kansen om definitief afstand te nemen, maar dit gebeurde niet en moest keeper Ramon Hoveling nog redding brengen bij een spaarzame uitval van de bezoekers.

Foto’s: Henk Wit