Koploper en titelkandidaat SCH was vanuit Harmelen richting Woerden gekomen. VEP heeft geknokt, maar de bezoekers bleken een flinke maat te groot. De thuisclub moest er dan ook met een 0-4 nederlaag aan geloven.

SCH nam vanaf de aftrap het initiatief en VEP beperkte zich tot tegenhouden en af en toe een uitbraak. Het knokte voor wat het waard was tegen een technisch veel betere tegenstander. In de 24e minuut werd de Woerdense keeper voor het eerst verslagen. Een schot van buiten ‘de zestien’werd loepzuiver in de hoek geschoten.

De Harmelenaren merkten dat het de wedstrijd al snel kon beslissen en na een ruim half uur werd het dan ook 0-2 uit een vrije trap. Nog voor rust werd de wedstrijd definitief beslist toen de SCH-aanval met speels gemak door de VEP defensie heen sneed: 0-3.

Waar de bezoekers in de tweede helft wat gas terug leken te nemen, wilde VEP toch nog wat van haar vechtlust laten zien. Er werd hard geknokt, maar tot echte grote kansen leidde dat niet. Keeper Christian Versteegt voorkwam met een prachtige redding nog wel een grotere achterstand, maar dat bleek uitstel van executie, want niet veel later brachten de Harmelenaren de 0-4 eindstand toch op het scorebord.

Wellicht geen verrassing dat SCH won, maar het verschil was wel erg groot.

Foto’s: Anno Visser