Logo SCH1 Elk jaar organiseert men vanuit Voetbal Talenten Toernooi het open Nederlands kampioenschap. Via kwalificatietoernooien in elke regio strijden de sterkste elftallen…

voor een ticket naar uiteindelijke eindtoernooi, het Nederlands Kampioenschap. De tickets zijn alleen beschikbaar voor de beste drie ploegen en een wildcard voor de ploeg met de sportiviteitsprijs.

Vanuit SCH’44 deden de JO11-1 mee in het elite (9×9)toernooi bij Kolping Boys in Alkmaar. Na een niet al te sterke oefencampagne van het team gingen ze met niet al te hoge verwachtingen op weg naar Alkmaar. Maar dat pakte anders uit: SCH werd poulewinnaar!

In de halve finale was BFC (de uiteindelijke eindwinnaar) de tegenstander. Daarbij was een zeer sterk BFC (met een klasse linkerspits – een meisje) een maatje te groot voor SCH’44. Nu was er nog maar één kans om kwalificatie af te dwingen. De strijd om de derde en vierde plaats moest worden gewonnen. Tegenstander was Odin’ 59. Kansen waren er bijna niet, totdat het enige spaarzame kansje mooi werd afgemaakt. Die voorsprong werd met bloed, zweet en tranen verdedigd. Een knappe derde plaats op dit sterk bezette toernooi betekent kwalificatie voor het open Nederlands Kampioenschap!

Foto: Website SCH’44
sch