Alle districtskampioenen uit het hele land speelden in Wageningen een toernooi, waarvan de winnaar zich Nederlands kampioen mocht noemen.

De jongens onder de twaalf van SCH hadden zich voor dit toernooi weten te kwalificeren via een wildcard en daarom was het best spannend wat voor soort teams en niveau ze zouden aantreffen.

De structuur van het toernooi was vergelijkbaar met WK. In totaal 24 teams die eerst in poules spelen en vanaf de kwartfinales in een knock-out systeem. Waarbij de winnaars steeds tegen elkaar spelen richting de finale en de verliezers tegen elkaar om te bepalen op welke plaats ze eindigen. Het toernooi begon met een openingsceremonie en volkslied.

De eerste wedstrijd was tegen FC Wippolder uit Delft. Ondanks een achterstand wonnen de geel zwarten met 2-1. De tweede wedstrijd was tegen Joure. Ook de Friezen werden aan de zegekar, zij het nipt met 3-2, gebonden Ook derde wedstrijd tegen RKUVC uit Maastricht werd met 3-1 winst afgesloten.

De kwartfinale tegen SDW uit Amsterdam ging echter met 2-0 verloren. Dit betekende de troostfinales, die in de ogen van de jongens nergens meer om ging.

Dit zorgde ervoor dat SCH uiteindelijk op de achtste plek geƫindigd is. Achtste uit een groep van 24 Nederlands beste teams is een prestatie om terecht trots op te zijn.

Foto: SCH’44