Het om lijfsbehoud in de eerste klasse strijdende sv Hillegom heeft in de eerste ronde van de nacompetitie het Harmelense SCH ‘44 uitgeschakeld. De geel-zwarten van scheidend coach René van der Kooij waren derde geworden in de Tweede Klasse B in West I en samen met Kampong mochten de Harmelenaren zich melden voor de nacompetitie, die dus tot slechts één potje bleef beperkt.

Van de Kooij vond ondanks de vroege uitschakeling het wel een geweldig seizoen. Ondanks de overstap naar het zaterdagvoetbal verloor het team slechts een keer van Kampong, maar bleef het daarna met goed voetbal veertien duels op rij ongeslagen. Van der Kooij wordt komend seizoen hoofdcoach van SO Soest, dat overigens ook werd uitgeschakeld, evenals het Utrechtse kampong.

Op sportpark De Zanderij werd het 2-0 voor de bollenkwekers. Na een doelpuntloze eerste helft werd er na de thee wel gescoord. Voor de Hillegommers pegelde Van Trigt vlak na rust het speeltuig tegen de touwen. Tien minuten voor tijd werd het duel beslist door de tweede goal van de thuisclub. Hillegom neemt het nu op tegen Assendelft. Die ploeg trok zich vorig jaar terug uit de nacompetitie tegen Hillegom, na het overlijden van een erelid.