Al voor de aftrap wist SCH wat er te wachten zou staan: een tegenstander met vijf verdedigers. Echter, toen het eerste schot van het Amersfoortse Quick op het SCH-doel….

er direct in ging, doordat de tegenstander per ongeluk de bal voor zijn voeten kreeg, werd duidelijk dat de klus er niet makkelijker op zou worden.

Quick probeerde weinig weg te geven en het ritme uit de wedstrijd te halen. Toch kreeg SCH’44 grote kansen, maar helaas bleef het tot aan de rust 1-0 voor Quick.

SCH verving na de pauze Ivo Roest door Giovanni Nicolaas, op jacht naar de 1-1. Het overwicht werd groter, Quick bleef ontregelen en probeerde door te counteren de voorsprong vast te houden. Wat voor SCH niet hielp was een scheidsrechter die niet op de hand was van SCH: zeven gele kaarten voor SCH tegen twee voor Quick was best bijzonder.

Twee van de zeven waren voor Van Vliet. Het wedstrijdbeeld veranderde niet, sterker nog, er kwamen kansen. Gelukkig zag de scheidsrechter dat de inzet van de ingevallen De Lange net de doellijn was gepasseerd, waardoor het toch nog 1-1 werd.