Logo SCH1 FC Abcoude, op voorhand getipt als zekere kandidaat voor de top vijf, speelde met heel veel energie en inzet. Deze passie werd gelukkig snel overgenomen door…

SCH’44 dat ten koste van alles de wedstrijd wilde pakken, om zodoende in de race te blijven voor de tweede periode.

In de eerste helft lag het tempo van beide teams enorm hoog. SCH kwam na een schitterende aanval halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Aubrey werd op mooie wijze bediend en gaf een prima bal op de goed meegelopen Mitch Maas die zijn twaalfde goal van het seizoen liet aantekenen.

In de tweede helft kwam SCH steeds wat minder toe aan voetballen. Mede door het opportunistisch spelende Abcoude ontstonden er soms hachelijke situaties voor het doel van SCH. Toch heeft Abcoude maar weinig echte mogelijkheden gekregen. De verdediging van SCH stond als een huis! Als de thuisploeg zorgvuldiger was geweest in de counter had men de wedstrijd al eerder kunnen beslissen. Vooral de eindpass was niet zorgvuldig.

Drie prima punten, er stond echt een team dat niet alleen aanvallend sterk kan zijn, maar nu liet zien ook goed te kunnen verdedigen.

Foto’s: Website SCH