Logo SCH44Na de eerste twee duels van de competitie gewonnen te hebben trof SCH ’44 in eigen huis SDZ (Samenspel Doet Zegevieren). Een ploeg die duidelijk laat weten ambitie te hebben…

om door te stoten naar de eerste klasse.

In de topper tegen de Amsterdammers liet SCH zien dat het ook goed kan verdedigen. De hele wedstrijd gaf de thuisploeg geen uitgespeelde kansen weg. Daar tegenover kregen de geel-zwarte mannen twee grote opgelegde kansen.

De eerste was voor invaller Poeketi, hij raakte de bal niet goed uit de lucht, waardoor het speeltuig door de SDZ-keeper kon worden gestopt. De andere grote kans was voor Mitch Maas, die alleen tegenover de keeper kwam maar de bal net buiten schoot.

Na een kwartier spelen kreeg SCH een tegenslag te verwerken. Tom van de Linden viel uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Luciano Poeketi.

De keren dat de Amsterdammers gevaarlijk werden kwam door een aanval over de flanken waarbij de verdedigers van SCH alle zeilen moesten bijzetten om de snelle en behendige aanvallers van SDZ te stoppen.

Door het hoge tempo gedurende de hele wedstrijd werd de laatste fase een slijtageslag, maar het was en bleef 0-0. SCH’44 deelt de koppositie inmiddels met drie andere ploegen.