In een extra ledenvergadering hebben de zestig aanwezige leden van het Harmelense voetbalvereniging SCH’44 zich uit kunnen spreken over het wijzigen van het zondagvoetbal naar de zaterdag. Na overleg met de Technische Commissie, spelers en de nieuwe trainers bleken er kwantitatief onvoldoende spelers over blijven voor het aanhouden van twee teams op de zondag, een absolute voorwaarde voor selectievoetbal.

Op de vraag naar de voorkeur voor het voetballen op zaterdag of zondag, gaf het overgrote deel aan voorkeur te hebben voor het zaterdagvoetbal. Oud SCH-spelers gaven te kennen graag weer terug te komen als voor de zaterdag werd gekozen.

Het ook nieuw gekozen bestuur zal formeel voor 15 juni het verzoek gaan indienen om volgend seizoen uit te komen op zaterdag in district West II. De motivatie hiervoor is dat SCH’44 een sportclub is in de gemeente Woerden en graag tegen regioverenigingen wil uitkomen. De volgende uitdaging is het opzetten van een tweede selectie-elftal om zo de doorstroom van eigen jeugd te kunnen blijven bevorderen.