Het is alweer vier maanden geleden dat SCH’44 voor het laatst verloor en dus 13 wedstrijden ongeslagen! Ook tegen kampioen SDZ uit Amsterdam.

In de eerste helft ging het redelijk gelijkwaardig op. SDZ had wel iets meer balbezit, maar de beste kansen waren toch voor de bezoekers. De 0-1 van Blokland vanaf rand 16 – na goed voorbereidend werk van Stan van Spanjen – was een feit. Dion de Lange werd in binnen ‘de zesten’ gevloerd door de keeper, die blij mocht zijn dat hij geen rood kreeg.

De pingel van Tom van der Linden ging echter jammerlijk de mist in. Van Spanjen had daarvoor ook bijna gescoord met een mooi diagonaal schot, nadat hij zelf twee man passeerde.

In de tweede helft sloten de bezoekers nog meer de gelederen. Werkelijk niemand verzaakte, iedereen deed wat het moest doen en bleef erg compact staan. SCH liet zien dat het ook gewoonweg goed kan verdedigen.

De enige kansen die de thuisclub kreeg kwamen voort uit voorzetten van de zijkant, voor het SCH-doel hadden zij een goede bezetting, maar de Harmelenaren hielden stand. Zondag komt DWS op bezoek, tegen de Amsterdammers verloor SCH in de heenwedstrijd en aast dus op revanche.

Foto: website SCH’44