Afgelopen zaterdagmiddag ontving SCH, de trotse koploper uit Harmelen, in eigen huis op sportpark Bijleveld de rode lantaarndrager uit de vierde klasse, Sportief uit het Woerdense Verlaat. De groen-wit-gestreepten beschikken dit seizoen over een zeer matig elftal en staan dan ook na elf gespeelde competitiewedstrijden troosteloos onder aan de ladder, met het schamele puntentotaal van drie en een doelsaldo van –37.

Reden voor de bezoekers, onder leiding van trainer Cor Stoof, om ‘de bus’ voor de eigen zestien te parkeren. Door het ook niet echt hoogstaande spel van SCH werd het eigenlijk een partij die ‘niet om aan te gluren was’.

De 4-0 zege voor de Harmelenaren was meer dan terecht, maar die overwinning was niet het resultaat van het sprankelende voetbal van de thuisclub. Een wedstrijd dus om snel te vergeten, vond ook oefenmeester Renato Dijksterhuis die niet echt gecharmeerd bleek van de voetbalopvattingen van de bezoekers.

Door doelpunten van twee keer Joey van Bemmel, Hugo Peters en Dennis de Bree konden de geel-zwarten de drie punten bijschrijven en zijn de Harmelenaren inmiddels uitgelopen tot tien punten op de eerstvolgende op de ranglijst, Zwammerdam.

Foto’s: Herman Bouma