Zoals al werd verwacht ging SO Soest defensief van start, maar liet zich ook aanvallend zien met een venijnige pegel die door een alerte SCH-keeper Nick Mansveld uit de hoek werd getikt. Ondanks meer dreiging en meer initiatief vanuit de thuisploeg ging vaak de laatste pass of beslissende aanname net mis. Het balbezit van SO Soest werd echter steeds korter vanwege de druk op de bal.

In de tweede helft begon SO Soest agressiever en zette wat meer druk richting de SCH-opbouw,maar de geel-zwarten namen het initiatief al snel weer in handen. De combinaties namen toe, de omsingeling werd weer groter. De bezoekers kwamen amper aan de bal, al bleef het wel stug verdedigen.

Toen Dennis de Bree ‘de zestien’ indribbelde en de tegenstander te laat op hem instapte was de strafschop een feit. Tom van der Linden schoot vanaf de kalkvlek onberispelijk binnen: 1-0.  De goal werd massaal in de dugout gevierd met het voltallige team en staf. Direct erna wist diezelfde De Bree een prima voorzet af te leveren op Mitch Maas die de 2-0 liet aantekenen. De vierde overwinning op rij was een feit, dertien goals vóór en slechts eentje tegen misstaat niet.

Foto’s: website SCH’44