Logo SchaatsmarathonAfgelopen zondag, tijdens de Nederlandse schaatskampioenschappen voor Masters op de kunstijsbaan Twente in Enschede, heeft de clubkampioene van de Schaatshardrijvereniging Woerden…

Dorian Schoonderwoerd, opnieuw toegeslagen en reed zij naar een bronzen medaille op de 3000 meter.

Voor deze Nederlandse Kampioenschappen Masters waren de beste Nederlandse schaatsers vanaf een leeftijd van 40 jaar uitgenodigd. Vanuit de Woerdense schaatsclub waren behalve Dorian nog een zevental vrouwen en mannen uitgenodigd voor wedstrijden op de snelle kunstijsbaan van Enschede. Deze ijsbaan is niet te vergelijken met het ijs en de ambiance van Thialf in Heerenveen, maar komt toch zeker op de tweede plaats.

Dat alle schaatsers weer PR’s konden rijden zegt iets over de vorm waarin de sporters verkeren en zijn de SHV schaatsers dus ook in staat te pieken op het juiste moment. “Dit is niet zo simpel als het lijkt”, zo laat Ab Nederlof, de trainer van de groep, weten. “Er zijn veel factoren die de vorm van een schaatser bepalen en deze zijn voor iedere schaatser weer anders”. Dit gold dus niet voor de Woerdense schaatsers en dan met name voor Dorian Schoonderwoerd, die weer eremetaal mee naar huis mocht nemen.