Logo MontfoortMontfoort, de ploeg van Van Boksel had na de laatste nederlaag wat recht te zetten, wilde de ploeg aansluiting houden bij de top in de 1e klasse. Tegenstander GRC ‘14 uhielp hierbij een handje…

door een bizarre wedstrijd te spelen.

De gasten uit Giessen begonnen goed, maar werden naar eigen zeggen genekt door dwalingen van de scheidsrechter. De 1-0 van Monfoort in de 60e minuut was een buitenspelsituatie. Toch liet de leidsman doorgaan. Vervolgens wekte een rode kaart de woede op van GRC. Eerder floot de leidsman ook een scoringskans van GRC alleen voor de keeper ten onrechte af voor buitenspel.

De 2-0 voor Montfoort maakte de scheidsrechter nog minder populair: de Monfoortse aanvaller kwam met gestrekt been in op keeper Dennis Mijdam, maar dat mocht allemaal van de leidsman.

Nog triester werd het met een tweede gele kaart voor Mijdam. Deze kwam ver uit en ving de bal op met de buik. De leidsman oordeelde echter hands, zodat ook de keeper kon vertrekken. Na afloop was in de ogen van GRC de scheidsrechter de kwaaie pier. Toch had het nog erger kunnen zijn als Montfoort zuiniger omgegaan was met de geboden kansen.